november, 2020

zondag29novHele dag.vrijdag04decPietendiploma(Hele dag.) Groep:Alle Groepen

Activiteit details

De overheid heeft beslist dat er omwille van de corona-problematiek geen activiteiten meer mogelijk zijn voor kinderen ouder dan 12 jaar. Deze maatregel geldt minstens tot 13 december.

Daarnaast voegde gemeente Ternat toe dat ook voor -12 geen jeugdactiviteiten mogen georganiseerd worden. Hoelang de gemeente dit verbod oplegt is niet duidelijk. We houden alle maatregelen in de gaten en contacteren jullie zo snel mogelijk wanneer we weer veilig kunnen samenkomen.

Om de verveling tegen te gaan, voorzien we in tussentijd wekelijks online-activiteiten. De spelletjes zullen op onze fb-groep geplaatst worden. Vraag dus snel je lidmaatschap aan bij ‘KLJ Wambeek Privé‘. Voor de mensen die geen facebook hebben: het volstaat om een mailtje te sturen naar contact@kljwambeek.be . Dan zorgen we ervoor dat ook jij wekelijks in jouw mailbox activiteiten ontvangt.

Beste ouders en leden,

Zoals beloofd is hier wat extra informatie over de Sinterklaasactiviteit. Hieronder vinden jullie de brief terug die de Sint naar ons gestuurd heeft. De opdrachten kunnen jullie thuis zelf uitvoeren. Foto’s en filmpjes worden in de facebookgroep geplaatst of via mail naar ons doorgestuurd (voor diegenen die geen facebook hebben). Het zo verdiende roetpieten diploma kan je zaterdag 5 december (indien hiervoor ingeschreven) samen met een pakje komen ophalen.

Beste kapoentjes van KLJ Wambeek,

Ik heb van jullie leiding gehoord dat jullie dit jaar, ondanks het virus dat zijn ronde doet, toch braaf zijn geweest en altijd goed meedoen met de activiteiten. Daarom verdienen jullie van mij een pakje met wat lekkers! Ik kan dit jaar jammer genoeg niet zelf aanwezig zijn, maar ik zal 2 roetpieten sturen om jullie pakje te overhandigen. Hopelijk kan ik er volgend jaar weer zelf bij zijn!

Ik heb nog een vraagje: zouden jullie het zien zitten om een opleiding te volgen tot roetpiet? Misschien kunnen jullie mij volgend jaar dan helpen met het rondbrengen van pakjes aan de huizen van alle brave kindjes. Het enige dat je daarvoor moet doen is een paar opdrachtjes tot een goed einde brengen. Stuur je bewijzen door in de facebookgroep van KLJ Wambeek of gewoon via mail voor diegenen die geen facebook hebben.
Hier volgen de opdrachten:
 1. Over daken lopen: Als roetpiet moet je goed je evenwicht kunnen houden om niet van de daken te vallen.  Maak zelf een parcours waarbij je de grond niet mag raken. Je kan hiervoor stoelen, blokken hout, kussens, balken, stenen,… gebruiken. Wees creatief!
 2. Pakjes gooien: Pieten moeten ook goed pakjes in schoorstenen kunnen werpen. Ga op een stoel staan en zet ongeveer 3 meter verder een emmer neer. Kan jij 5 keer een bal (of een ander pakje) in de emmer gooien?
 3. Sinterklaasliedjes zingen: Zing je lievelingsliedje van Sinterklaas en maak er een filmpje van.
 4. Zwart worden door de schoorsteen: Je bent toch niet bang om een beetje roet van de schoorsteen in je gezicht te krijgen? Laat zien dat je tegen wat vuil kan en maak je gezicht bruin. Gebruik hiervoor
  schmink, (natte) modder, chocolade, of …
 5. Tekenen in het donker: Als iedereen slaapt gaat Sinterklaas met zijn roetpieten op pad om pakjes uit te delen. Het is echter niet gemakkelijk om in het donker alles goed te kunnen zien. Blinddoek jezelf en probeer een tekening voor Sinterklaas te maken. Maak nadien ook een tekening zonder je blinddoek. Deze kan je bij je schoentje klaarleggen.
 6. Verlanglijstje maken: Verzin bij elke letter van het alfabet een pakje dat je graag zou krijgen.
 7. Brief aan de sint: Deze nacht hebben jullie een brief ontvangen van Floortje, maar door de regen zijn er een paar woorden verdwenen. Probeer de juiste woorden te vinden en de brief te reconstrueren. (brief is
  onderaan toegevoegd)
 8. Nicnacjes eten + mandarijntjes pellen: Voor we pakjes en al dat lekkers aan de kinderen kunnen geven moet er altijd iemand voorproeven. Hoe ga je daarvoor te werk? Neem een pakje nicnacjes en 2 mandarijntjes. Stel een timer in op 1 minuut. Tijdens die minuut pel je de 2 mandarijnen en steek je zo veel mogelijk letterkoekjes (1 per 1) in je mond. Welke zwarte piet in opleiding haalt hier de top 10?
 9. Schoentje zetten: Maak een foto van jouw schoentje dat klaarstaat.
 10. Chocolade voorproeven: Eet een chocolademannetje op zonder je handen
  te gebruiken.

Als al deze opdrachten gelukt zijn, heb jij zeker en vast je roetpieten diploma verdiend! Dit kan je zaterdag 5 december samen met je pakje komen ophalen, het zal overhandigd worden door 2 roetpieten die deze opleiding al voor jullie hebben voltooid.

Veel succes en plezier toegewenst!
En hopelijk tot volgend jaar, roetpieten!!!

Sinterklaas

Tijd

November 29 (Zondag) - December 4 (Vrijdag)

Comments are closed.

X