Leden & activiteiten

Waar het allemaal om draait zijn natuurlijk de leden. We zijn altijd opzoek naar nieuwe leden, dus kom zeker eens langs om met ons plezier te maken! Iedereen is welkom!

Picture1Picture2Picture4Picture3 

Indeling

De leden worden ingedeeld in verschillende groepen. Dit gebeurt op basis van hun leeftijd én hun studiejaar. Door bewust bezig te zijn met de competenties en wensen van verschillende leeftijden, verhogen we de kwaliteit van onze werking. Bij de heroprichting van KLJ Wambeek in 2008, koos de leidingsploeg voor een gemengde afdeling. Jongens en meisjes maken bij ons samen plezier maar kunnen af en toe toch genieten van een gesplitste activiteit.

De indeling verloopt als volgt:

De Kappa’s
 • Speels en nieuwsgierig!
 • Eerste of tweede leerjaar
 • 7 dagen op kamp
 • Leiding: Anna, Laura, Dylan en Nienke
De Delta’s
 • Een enthousiaste bende!
 • Derde of vierde leerjaar
 • 10 dagen op kamp
 • Leiding: Isaak, Arne, Lisse en Joni
De Bèta’s
 • Stoere binken en grieten!
 • Vijfde of zesde leerjaar
 • 10 dagen op kamp!
 • Leiding: Cas, Mira en Nele
De Omega’s
 • Vurige tieners!
 • Eerste of tweede middelbaar
 • 10 dagen op kamp!
 • Leiding: Brend, Arne, Joshua en Nicolas
De Alfa’s
 • Vurige tieners!
 • Derde of vierde middelbaar
 • 10 dagen op kamp
 • Leiding: Nand, Oskar en Martyna

Activiteiten

Bijna elke zondag staat onze leidingsploeg klaar voor jou en je kinderen! Naar traditie is enkel de eerste zondag van de maand geen KLJ-namiddag. Op deze dag rusten we wat uit en kan het schoolwerk worden ingehaald. De activiteiten gaan per groep door en staan meestal los van elkaar. Er zijn een aantal activiteiten die wel gemeenschappelijk zijn, zoals onderstaande speciale dagen.

Je kan al onze activiteiten per groep terugvinden op de kalender. Deze wordt wekelijks ten laatste op woensdag aangepast. Ook wanneer er niets op de kalender staat en het niet de eerste zondag van de maand is, mag je ervan uitgaan dat de activiteit doorgaat.

Speciale dagen

Om de leden (en hun ouders) aan te moedigen regelmatig naar de activiteiten  te komen, maken we vanaf dit jaar gebruik van een stempelkaart. Wanneer jij naar één van de speciale dagen komt en ons jouw kaart toont, verdien je een stempel. Heb jij op het einde van het KLJ-jaar een volle stempelkaart, dan krijg je een verrassing van ons op kamp! Kan je niet komen naar een bepaalde activiteit, niet getreurd. Ook kinderen met een zo goed mogelijk gevulde stempelkaart mogen zich verwachten aan een kleine verrassing! Vraag dus zeker naar zo een kaart aan je leiding en breng hem mee naar alle speciale dagen.

Startdag

De derde zondag van september gaat het nieuwe werkjaar van start. Op deze dag neem je best zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee! Zo kan iedereen eens proeven van de geweldige sfeer. Een dag vol plezier en ontspanning! Je komt hier ook meteen te weten wie je leiding wordt. Iedereen krijgt de kans om kennis te maken met de nieuwe gezichten aan de hand van een aantal kleine spelletjes. Aan het eind van de activiteit kunnen ouders en leden nagenieten in het KLJ-café, waar meteen ook de inschrijving zal plaatsvinden.

Carwash

Onze jaarlijkse carwash vindt plaats in het begin van het nieuwe werkjaar. Begin oktober wordt je auto gewassen door een enthousiaste leidingsploeg. We zamelen op die manier een vrije gift in, die als extra bedrag kan worden ingezet tijdens het kamp. Laat je auto dus blinken en geniet ondertussen van een hapje & drankje!

Halloween

Ook op Halloween voorziet de leiding een spetterende activiteit. Pompoensoep kan hier niet aan ontbreken. Verkleed zijn is de boodschap!

Sinterklaas

Zie ginds komt de stoomboot in Wambeek weer aaaaaan… De sint en zijn pieten komen jaarlijks bij ons langs, maar is iedereen wel braaf geweest?!

Pasen

Op Pasen worden er geen spelletjes gespeeld. Toch nodigen we jullie allen uit op de paaseierenraap van KWB. Meer info volgt tijdig via de activiteitenkalender.

Weekend

Ben je nog niet zeker of het kamp iets voor jou is? Of wil je gewoon plezier maken zonder zorgen? Schrijf je dan in voor ons weekend! We proberen ergens dichtbij een lokaal te strikken en organiseren zo een mini-kamp. Lekker eten en vele spelletjes. Meer info is hier te zien.

Uitstap

Om het jaar in schoonheid af te sluiten trekken we met z’n allen op uitstap. Gewoonlijk gaat de uitstap op een zaterdag door. Dit is meteen de laatste activiteit, want nadien beginnen de examens. Je kan er nog een laatste keer volledig tussenuit, als voorbereiding op het jaarlijkse kamp!

Kamp

Een zomerkamp met alles erop en eraan. Stammendag, uitstap, vuile dag, bbq met ouders, enorm veel activiteiten, een uitgebreid menu en een weekje zonder zorgen. Surf snel naar de pagina ‘kamp’ voor meer info.

Inschrijven

Als je niet zeker bent of twijfelt dat KLJ iets voor jou is, dan mag je altijd een kijkje komen nemen op één van onze activiteiten. Als je tevreden bent en graag nogmaals wil komen, dan ben je wel verplicht om je in te schrijven (wegens verzekering).

Meer info over de inschrijving kan je vinden op de pagina ‘inschrijven’.

X