Wat is KLJ

Natuurlijk willen jullie weten wat KLJ is, waar KLJ voor staat en waar KLJ voor gaat.

KLJ, de Katholieke Landelijke Jeugd, richt zich voornamelijk naar alle kinderen en jongeren op het platteland. In zo’n 300 afdelingen komen op regelmatige basis de ruim 26.000 leden bij elkaar. Ongeveer 3.500 jongeren nemen hiervoor een engagement op als leider/bestuurslid. Zo is KLJ één van de grote jeugdbewegingen en de grootste jongerenbeweging in Vlaanderen.

Als jeugd- en jongerenbeweging streeft KLJ naar een leuke, kwaliteitsvolle werking voor iedereen van 6 tot 35 jaar. We doen dit in een landelijke omgeving, vanuit een dorpsgevoel en een eigentijdse christelijke inspiratie. Samenkomen en/of -spelen in groep zorgt ervoor dat KLJ’ers sterker worden als persoon en als groep. Door onze werking willen we ook een meerwaarde betekenen voor de hele maatschappij.KLJ
klj_logo

Het KLJ logo

KLJ richt zich tot alle jongens en meisjes van 6 tot 35 jaar. In KLJ werken we met vijf leeftijdsgroepen: -9, -12, -16, +16 en +20. De afdelingen zijn vrij om afhankelijk van de plaatselijke situatie andere opsplitsingen te maken en bepalen zelfstandig wanneer en hoe vaak ze samen komen. De indeling bij KLJ Wambeek kan u hier terug vinden.

De werking van KLJ situeert zich duidelijk in de vrije tijd. Voor een groot deel zijn het ontspannende activiteiten, al moet het duidelijk zijn dat KLJ meer is dan een sport- of hobbyclub.
In KLJ kunnen kinderen en jongeren immers op een eigen manier bezig zijn met de dingen die voor hen belangrijk zijn.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van KLJ nationaal: www.klj.be. Ook onderstaande infobrochure kan  je helpen om onze werking beter de begrijpen.

Infobrochure Ouders
Infobrochure Ouders
Infobrochure-Ouders.pdf
Version: 1.0
901 KB
796 Downloads
Details

Op basis van heel wat denkwerk rond onze missie en visie, worden er een aantal doelstellingen concreet uitgewerkt. Om de  4 jaar moet dit plan hernieuwd worden. De resultaten worden dan ook meteen gecontroleerd en besproken. Ben je benieuwd naar de verdere ontwikkeling van KLJ op nationaal niveau? Bekijk dan zeker deze beleidsnota!

Beleidsnota 2018-2021
Beleidsnota 2018-2021
Beleidsnota-2018-2021.pdf
Version: 1.0
1.7 MB
534 Downloads
Details

 

X