Over KLJ
Katholieke Landelijke Jeugd
KLJ, de Katholieke Landelijke Jeugd, richt zich voornamelijk naar alle kinderen en jongeren op het platteland. In zo’n 300 afdelingen komen op regelmatige basis de ruim 26.000 leden bij elkaar. Ongeveer 3.500 jongeren nemen hiervoor een engagement op als leider/bestuurslid. Zo is KLJ één van de grote jeugdbewegingen en de grootste jongerenbeweging in Vlaanderen.
De werking van KLJ situeert zich duidelijk in de vrije tijd. Voor een groot deel zijn het ontspannende activiteiten, al moet het duidelijk zijn dat KLJ meer is dan een sport- of hobbyclub. Bij KLJ kunnen kinderen en jongeren immers op een eigen manier bezig zijn met de dingen die voor hen belangrijk zijn.
Voor meer informatie kan je terecht op de website van KLJ Nationaal:
KLJ Wambeek
KLJ Wambeek werd opgericht in 2008 door een kleine, maar sterke leidingsgroep. Sindsdien groeide de afdeling jaarlijks exponentieel en 10 jaar later werd de kaap van 100 ingeschreven leden overschreden. Uiteraard was dit het rechtstreekse gevolg van alle bestuursleden die wekelijks het beste van zichzelf geven om de lokale kinderen een plezante KLJ-tijd te bezorgen. Boordevol enthousiasme doen ze dat nog steeds volledig vrijwillig. Natuurlijk krijgt de leidingsploeg er ook heel wat voor terug: een toffe vriendenkliek om erop uit te trekken en niet te vergeten al die lachende mondjes en stralende ogen. Daar doen ze het tenslotte voor!
Elke zondag worden er zalige activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Een aantal grotere evenementen van KLJ Wambeek zijn voor het hele gezin toegankelijk, bijvoorbeeld de familiedag, eetfestijn, quiz of het KLJ café.
Voor meer informatie kan je terecht op de website van KLJ Wambeek:
KLJ Wambeek Lokalen vzw
Op 20 februari 2021 werd een vzw opgericht met als doel: het verwerven, onderhouden en beheren van jeugdlokalen waarvan de feitelijke vereniging ‘KLJ Wambeek’ hoofdgebruiker is. De vzw staat in voor het beheer van de containerlokalen, maar zal ook de bouw en latere verhuur van de nieuwe lokalen coördineren. Op die manier wordt de huidige spelleiding verlicht van de taken betreffende de (nieuwe) lokalen en kunnen ze blijven focussen op de ledenwerking. Ouders en oud-leiding nemen het volledige project op zich met input van de leiding via brainstormsessies en vergaderingen.